Endives (chicory) salad with lime and honey

This is an endives salad like no other :-) It’s original thanks to the mix of lime and honey but also to the use of dried orange and lemon peel coming from the French brand Albert Ménès! It’s very fresh and crunchy which makes it so fun, adorable and amusing in mouth! You should try it asap!

To your whisks!

In two words:

“To remember our love
To remember these moments”

Marcel Mouloudji, L'adagio du Pont Caulaincourt Tweet
To Start...

difficulty easy
preparation– 5’
cooking - no need
serves - 2  

To Sum-up...

Ingredients
Steps



Ingredients

  • 2 endives (or chicory) of medium size
  • 1 small lime
  • 2 teaspoons of olive oil
  • 1 teaspoon of liquid honey (*) or 1 teaspoon of coconut syrup
  • 2 pinches of fleur de sel  or coarse salt
  • 5 turn mills of Kampot black pepper
  • 2 càc d’orange peel Albert Ménès
  • 1 càc d’lemon peel Albert Ménès

Steps

  • Enlevez les feuilles extérieures des endives, si elles sont abimées, et lavez-les
  • Fendez-les en deux dans la verticale et enlevez leur cœur
  • Coupez-les en demi-rondelles et placez-les dans un saladier
  • Dans un petit bol, mélangez avec le fouet :
    • le jus de citron vert
    • the honey or the coconut syrup
    • the olive oil
    • salt and pepper
  • Emulsionnez bien avec le fouet
  • Versez les écorces de citron et de l’orange un peu partout sur la salade
  • Versez la sauce et mélangez bien
  • Dégustez au plus vite ! Un pur délice !
  • Enjoy :-)

(*) if your honey has become a bit hard, just heat it up a little bit and it will become liquid again

o-o C'est si bon ! o-o

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